Látogatók száma

 

A csakrákról

Mik a csakrák?

A csakra szanszkrit szó, jelentése: "kerék". Ez a megnevezés a tisztánlátóktól ered, akik már az ősidőkben képesek voltak az emberi aurát és csakráit mindenféle segédeszköz nélkül is látni. A csakra forog, miáltal úgy néz ki, mint egy mozgó kerék. Olyan, mint amikor egy vízzel teli kádban a vizet egy bottal erősen felkeverjük. A víz örvényt képez, amely valóban hasonlít egy kerékhez, vagy egy örvénylő csatornához. Ezen a csatornán át jut a testünk kozmikus energiához. A csakra az óramutató járásával megegyező irányba forog, amikor a környezetből energiát vesz fel, és ellenkező irányba, ha energiát ad le. Ezek a forgásirányok minden élőlénynél, férfiaknál, nőknél, időseknél és gyermekeknél, és állatoknál azonosak.
A csakra a fizikai test megfelelő testrészének idegeivel áll közvetlen kapcsolatban. Az idegrendszeren keresztül látja el energiával és ez által információkkal a szerveket, végtagokat és a sejteket. Amennyiben bennük zavar támad, az hatással van az egész szervezetünk működésére. Testünk, lelkünk megbetegszik. 7 fő csakránk van, amik bár külön-külön teszik a dolgukat, mégis kapcsolatban állnak egymással.

Elég egyben hibának lennie, az mindenre hatással van. Gondoljunk arra, mintha szervezetünk egy svájci óra lenne. A legkisebb fogaskeréken lévő hiba az egész órát pontatlanná teszi. Hiába állítgatjuk előre, hátra, hogy a tünetet javítsuk, az igazi megoldás pici fogaskerék cseréje, az OK megszüntetése!